IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лагерът на Brexit представи списък с 250 подкрепящи ги бизнес лидери

Според поддръжниците на оставането в ЕС обаче те са говорили в лично качество, а не като бизнес мениджъри

11:01 | 26.03.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Списък с 250 бизнес лидери, които подкрепят излизането на Великобритания от Европейския съюз бе публикуван от лагера Brexit, съобщава ВВС.

Списъкът включва бившия изпълнителен директор на HSBC Майкъл Джиогеган, основателя на Phones 4u Джон Кодуел и хотелиера сър Роко Форте.

Поддръжниците на оставане в съюза обаче заявиха, че лагерът в подкрепа на Brexit не могат да намерят бизнес, който официално да застане зад тях, тъй като лицата в представения списък са говорили в „лично качество“.

Референдумът, който ще определи дали Великобритания да остане в ЕС или не, ще се проведе на 23 юни.

Миналия месец мениджърите на 36 от най-големите вписани в страната компании подписаха писмо, което призовава избирателите да изберат членство в ЕС.

Матю Елиът, лидер на Brexit лагера, обаче казва, че отчитат „нарастващ списък от бизнес поддръжници“.

Подкрепящите напускане на ЕС се опитват да се противопоставят на впечатлението, че повечето големи компании предпочитат страната да остане в съюза. Една трета от мениджърите на компании, част от FTSE 100, публично подкрепиха оставането в ЕС миналия месец.

Лагерът зад Brexit създаде и бизнес съвет, който да събере предприемачи и бивши управители на компании, които искат Великобритания да излезе от евросъюза.

Много от тях, например сър Стюарт Уийлър и съоснователят на Carphone Warehouse Дейвид Рос, имат отношения с UKIP на Найджъл Фарадж и консерваторите.

В момента обаче няма действащи изпълнителни директори или председатели на компании от FTSE 100, които застават зад излизане от ЕС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още