IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lloyds съкращава 1 340 служители във Великобритания

Предвижда се да бъдат съкратени около 12 хил. работни места до 2017 г.

14:36 | 12.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Lloyds Banking Group – най-голямата британска банка, която отпуска жилищни кредити, възнамерява да съкрати 1 340 работни места в рамките на програмата за съкращаване на разходите, започнала през октомври 2014 г., съобщи Bloomberg.

Планът включва съкращаване на около 12 хил. позиции до 2017 г., обяви в изявление синдикатът Accord, който представлява служителите. Засегнатите работни места ще са от банкирането на дребно, звената за финанси и риск и за потребителски продукти и маркетинг и с тях общият броя на съкратените позиции ще стане 8 680. Банката, която има общо 74 117 служители, същевременно ще създаде 110 нови работни места и ще опита да назначи вече работещи хора на нови позиции.

„Където е необходимо служителите да напуснат компанията, ще се постараем това да се постигне доброволно. Принудителните съкращения винаги ще бъдат последна възможност“, пише в изявлението на банката.

Пред юли главният изпълнителен директор Антонио Орта-Осорио задълбочи съкращенията в опит да овладее свиващите се печалби от кредитирането, които пострадаха от рекордно ниските лихвени проценти. Междувременно британското правителство, което има 9-процентов дял в Lloyds, започна отново да продава акции миналата седмица под средната цена, при която спаси банката в разгара на финансовата криза. Тогава властите платиха 20,3 млрд. паунда.

„Дълбоко сме загрижени и за мащаба, и за темпа на съкращенията“, казва в изявлението си Джед Никълс, генерален секретар на Accord. “Този подход не допринася по никакъв начин за увеличаване на увереността сред тези, които остават в бизнеса”, допълва той.

От началото на годината акциите на Lloyds поевтиняха с 27%, като по този начин банката става най-лошо представящият се кредитор след Royal Bank of Scotland.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
red6
преди 7 години
Почна ли да замирисва на Брексит?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още