IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Metro ще отпише 450 млн. евро от счетоводния си баланс

Корекцията е свързана с придобивания, извършени преди 17 години, като част от препозиционирането на веригата хипермаркети Real

18:35 | 24.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Metro ще отпише 450 млн. евро от счетоводния си баланс

Германската търговска верига Metro ще отпише 450 млн. евро от своя счетоводен баланс. Става дума за стойността на търговска репутация, произтичаща от придобивания, извършени преди 17 години, като част от препозиционирането на веригата хипермаркети Real, пише Ройтерс.

Отписването няма да засегне прогнозата на компанията за годишната печалба преди лихви и данъци, а именно – за ръст на финансовия резултат над 1,727 млрд. евро, колкото спечели Metro през предходната финансова година.

„Нашите финансови резултати вече бяха сериозно засегнати от промените в структурата на скалата на възнагражденията в Германия и увеличените инвестиции с цел конкурентоспособност“, отбелязва главният изпълнителен директор на Metro Олаф Кох в официално становище.

„Срещу този спад и за да запазим свободата на действията, нужни за преодоляването на този ефект, сега отписахме тази търговска репутация и така свалихме напрежението от счетоводния баланс“, гласи още становището на германската компания.

Тъй като Metro се стреми към устойчиво препозициониране на Real, компанията възнамерява да продължи да инвестира в хипермаркетите в следващите години.

Половин час преди края на търговията на борсата във Франкфурт акциите на Metro поскъпват с 1,25% до 33,29 евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още