IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оланд и Путин се обявиха за широка коалиция срещу "Ислямска държава"

Русия е готова да сътрудничи в борбата с тероризма в Сирия, заяви Владимир Путин

22:18 | 26.11.15 г. 5
Оланд и Путин се обявиха за широка коалиция срещу "Ислямска държава"

За създаването на широка коалиция срещу "Ислямска държава" призоваха френският президент Франсоа Оланд и неговият руски колега Владимир Путин, пише Ройтерс. Оланд е на посещение в Москва, където търси подкрепа за отпор на терористичната организация, която пое отговорността за атентатите в Париж на 13 ноември, при които загинаха 130 души. 

Русия е готова да сътрудничи в борбата с тероризма в Сирия, коментира от своя страна Владимир Путин и също е за широк фронт срещу ИДИЛ, предадоха световните агенции, цитирани от БТА. На 31 октомври терористите свалиха руски самолет над Египет, при което загинаха всички 224 пасажери на борда.

Преди срещата си с Оланд Путин коментира, че широка коалиция е "абсолютно необходима" и по това отношение позициите на Русия и Франция съвпадат. Той подчерта необходимостта от обединяване на усилията в борбата с едно известно зло и една обща заплаха. "Ние сме готови на това сътрудничество", каза Путин.

Преди началото на срещата френският президент отправи призив за създаване на широка коалиция срещу групировката "Ислямска държава" с думите:

"Ние трябва да създадем заедно тази широка коалиция, за да ударим тероризма и за да може всички страни да действат заедно срещу тероризма и срещу ИДИЛ".

Вие отделяте голямо внимание и полагате много усилия за създаването на тази коалиция, коментира още Путин.

Ройтерс отбелязва, че в началото на седмицата Франсоа Оланд разговаря с Барак Обама във Вашингтон в търсене на подкрепа в борбата срещу терористичната организация. 

Отделно в Париж френският президент имаше разговори с лидерите на Германия, Италия и Великобритания. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 1
michaelis12
преди 8 години
Ако последват глоби ги усещам френските банки как се изпаряват към Чайнастрийт както се ориентират някои вече като Credit Suisse ... на Волстрийт накрая ше останат само заложните къщи как е тръгнало .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 0 rate down comment 1
dr.5rov
преди 8 години
Благодаря
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 2
abdul
преди 8 години
Ето линк към запис-а от срещата: http://sh1.in/h5z4n
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
dr.5rov
преди 8 години
Създаването на такава коалиция е шансът на руското ръководство да излезе от изолацията в която е поставено. Донякъде това е подобно на антхитлеристката коалиция за Сталин. Но работата е там, че тази коалиция тогава завърши със започването на студената война.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
0pk
преди 8 години
Абе скоро не са глобявали френски банки с по 1-2млрда за профилактика? :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още