IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Островът залага на млади мигранти след Brexit

Един от разглежданите варианти е Великобритания да предлага двугодишни визи на мигранти на възраст между 18 и 30 години

13:50 | 05.08.17 г. 5
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Трудовите имигранти от Европейския съюз, работещи на Албиона, могат да получат двугодишни визи, които да им дадат право да живеят и полагат труд във Великобритания след окончателното излизане на страната от европейската общност. Това съобщава Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на The Daily Telegraph.

Като съобщава британското издание, правителството в Лондон е възложило на Консултативния комитет по миграционните въпроси да разгледа цената, която плаща британската икономика по отношение на имиграцията, както и предимствата, които ѝ дава свежата работна ръка. Целта е да се проучат възможността и ефектите от въвеждане на граничен контрол след Brexit.

Един от разглежданите варианти е Великобритания да наложи модела, използван от страни като Нова Зеландия, Канада и Австралия, които предоставят специален статут на мигранти на възраст между 18 и 30 години.

„Има много причини това да стане. Младите мигранти имат пред себе си много по-дълъг трудов живот, затова те имат по-голям шанс да внесат положителен принос в икономиката. Те също така се асимилират по-успешно“, гласи докладът на Консултативния комитет по миграционните въпроси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:10 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 5 rate down comment 1
michaelis12
преди 6 години
тия немат абсолютно никви ядове, веднага всикчкото маннгалски бежанец за разплод им го засилваме натам, млада работна мюсюлманска ръка колкот искат след време ше си приемат шариата в Лондонистан кат пичове и икономиката им ше цъфти от дюнери и баклави ... айде хаирлия да им е ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 0
kirilstaikov
преди 6 години
На всяка една държава и трябват млади работници ,за да развие икономиката си .Тук не става въпрос за млади необразовани хора(това което пристига от юг) ,а млади хора които са завършили образованието си и са готови да започнат кариерата си .На *** език Англия иска само най-доброто ,а по лесен начин от визовия няма .Ако не оправдае очакванията им го гонят след две години .Проблемът е ,че образованите младежи намаляват ,а тези без добро образование се увеличават .Така ,че в бъдеще ще видим голяма борба за кадри в икономиката ,както на Великобритания ,така и на Евросъюза .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
Boicho Popov
преди 6 години
Благодаря за корекцията!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
dzk
преди 6 години
"ЕС залага на млади мигранти" - нещо не мога да разбера. От заглавието се подразбира че ЕС (Европейския съюз) залага на млади мигранти. Но в статията става дума че ВЕЛИКОБРИТАНИЯ обмисля визи за мигранти от 18 до 30 години. Или заглавието е подвеждащо, или редактора нещо се е объркал. Залагам за опит за внушение че ЕС прави чудеса напук на брексита.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още