IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

По-малко от 25% от банкерите в Лондон са доволни от бонусите си

Най-голямо е разочарованието сред служителите на Deutsche Bank, а най-доволни са в JPMorgan Chase & Co.

15:13 | 05.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

По-малко от четвърт от инвестиционните банкери в Лондон са доволни от бонусите си за 2016 г., съобщава Bloomberg. Най-голямо е разочарованието сред служителите на Deutsche Bank, след като изпълнителният директор Джон Краян разпореди съкращения на някои бонуси за мнозина високопоставени трейдъри и съветници. Най-доволни са банкерите в JPMorgan Chase&Co.

Около 61% от служителите на най-голямата германска банка не са доволни от бонусите си. Следват тези от Credit Suisse и BNP Paribas, където недоволните са съответно 52 и 50%. Данните са на компанията за проучвания на възнагражденията Emolument.com, a проучването е сред 1 640 души, работещи в 18 банки.

В другата част на спектъра от настроения са служителите в JPMorgan, където 30% казват, че са недоволни от променливата част на заплащането си. Същевременно 28% от банкерите там казват, че са доволни.

Като цяло 23% от банкерите, участвали в проучването, казват, че са доволни от бонусите си.

Служителите на банките от континентална Европа, които работят в Лондонското сити, преживяха тежка година що се отнася до заплащането, а пък Brexit постави под съмнение бъдещето на Лондон като финансова столица на Европа. Глоби за злоупотреби изтриха милиардни от печалбите на Deutsche Bank и Credit Suisse и кредиторите реагираха, като съкратиха работни места и не дадоха бонуси на мнозина високопоставени трейдъри.

Данните на Emolument показват още, че американските банки плащат по-добре от тези във Великобритания и други европейски държави.

„Високото заплащане не намалява кариерното разочарование на банкерите“, казва Алис Легуай, съосновател на Emolument. “Банкерството вече не се смята за бляскава работа, днес секторът е строго контролиран и регулиран. Мнозина продължават да работят там, за да финансират сегашния си начин на живот, чакайки подходяща възможност да се прехвърлят към хедж фондовете например”, посочва тя.

Преди три години в много европейски банки делът на приходите от търговия с акции и облигации беше 35%, а днес вече второ поредно тримесечие е под 26%, показват данни на Bloomberg Intelligence.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 11:40 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още