IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицията повиши нивото на тревога в Женева

Властите обявиха, че преследват заподозрени за терористичните атаки в Париж

15:04 | 10.12.15 г.
<p>
	Абделхамид Абаауд <em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Абделхамид Абаауд Снимка: архив Ройтерс

Полицията повиши нивото на тревога в Женева, заявявайки, че преследва заподозрени, като част от европейското разследване около атаките в Париж, съобщава ВВС.

От полицията заявиха, че действат по информация за подозрителни лица в града или в зоната около него.

Провеждат се разследвания за „локализирането и арестуването на тези лица“, се казва в изявление.

Охранители, въоръжени с картечни пистолети, са били позиционирани пред централата на ООН в Женева, в близост до входа за автомобили.

Един от охранителите е съобщил за Ройтерс, че властите издирват „четирима мъже“ в района.Бойци на ИДИЛ поеха отговорност за атаките на няколко места в Париж на 13 ноември, при които загинаха 130 души.

В разследванията са привлечени няколко европейски страни, като единият от участниците в атаките – Салах Абдеслам, все още е на свобода, а за останалите се оказа, че са пътували до Франция, представяйки се за бежанци.

Тази седмица се появи и информация, че в Гърция се е провалила операция за залавянето на заподозрения лидер на терористичните атаки в Париж – Абделхамид Абаауд.

Гръцките власти са планирали да хванат Абаауд през януари, когато е управлявал белгийска терористична клетка от Атина, е научила още ВВС.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още