IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потреблението на газ в Украйна намалява с 20% от началото на 2015 г.

Домакинствата в страната преминават на дърва за огрев и се отказват от природния газ

13:26 | 11.11.15 г. 2
Потреблението на газ в Украйна намалява с 20% от началото на 2015 г.

В периода януари - октомври 2015 година потреблението на природен газ в Украйна е намаляло с 19,4 на сто, съобщава енергийното министерство на страната, цитирано от руската информационна агенция ТАСС.

С 24,1% се свива потреблението на суровината в промишлеността и с 21,5% - на домакинствата, сочат още данните на ведомството. Със 7,2% намалява природният газ, използван от топлоелектрическите централи в страната.

Енергийни експерти коментират, че украинските домакинства намаляват потреблението на газ, но не заради повишена енергийна ефективност, а защото започват да се отопляват с по-евтините варианти - на дърва.

Преди дни от Укртрансгаз съобщиха, че в хранилищата на територията на страната вече са нагнетени 17 млрд. куб. метра природен газ, които ще обезпечат зимния сезон.

Енерегийният министър на Украйна Владимир Демчишин пък коментира, че за отоплителния сезон са необходими 19 млрд. куб. метра, но и призна, че е невъзможно това количество да бъде закупено и нагнетено до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 8 години
То па в Украйна са се уринали в гори, та да секат и да се греят...! Пак ще клекнат на руския и за цепеници... догодина може да опитат да си горят и ла^йната... :lol:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 2
michaelis15
преди 8 години
обратно в пещерите пичове, друг път да видите що е "Демокрация" и да си го запишете на челото ......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още