IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Регулатори се надяват на бърза и солена глоба за Deutsche Bank заради Libor

Американските и британските власти искат да накарат банката да плати стотици милиони долари, пише Wall Street Journal

15:03 | 07.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Регулатори се надяват на бърза и солена глоба за Deutsche Bank заради Libor

Британски и американски регулатори се опитват да стигнат до бързо споразумение по случая с обвиненията към Deutsche Bank за подпрявянето на междубанковия индекс Libor, като се надяват да наложат сериозни глоби на германската банка.

Въпреки това обаче е малко вероятно да се стигне до разрешаване на случая преди 2015 г., съобщава Wall Street Journal, цитирайки анонимни източници. Регулаторите се надяват да накарат банката да плати глоба в размер на стотици милиони долари.

Щатските регулатори също така обмислят варианта да притиснат Deutsche Bank да се признае за виновна за опит за манипулиране на индекса, обхващащ трилиони долари в ипотеки, деривати и потребителски кредити, предава New York Times, цитирайки правни източници. Окончателно решение по въпроса все още няма.

Deutsche Bank стартира програма за преструктуриране през 2012 г., благодарение на която успя да съкрати разходите си и да увеличи оперативната си печалба, но заплахата от нови глоби хвърля сянка върху успехите на ръководството и пазарната цена на банката.

Вътрешното разследване на банката не намери доказателства за неправомерни действия на висшите ръководители, но е октрило, че „поведението на някои служители, действащи по собствена инициатива, не отговаря на стандартите на банката“, обяви кредиторът в изявление.

Първоначално банката се надяваше да разреши съдебните си проблеми през тази година, но наскоро прогнозира, че през 2015 г. ще бъде приключена по-голямата част от процесите. Deutsche Bank e разследвана от Комисията по фючърсна търговия в САЩ, американското правосъдно министерство и британската Комисия за финансов надзор.

Финансовата институция е отделила 7,8 млрд. долара през последните 2,5 години за уреждане на глоби и споразумения, като очаква разходи за още 3 млрд долара през 2014 г. Банката е разследвана не само по обвинения за подправяне на Libor, но и по такива в сферите на ипотечния пазар в САЩ и високочестотната търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:06 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още