IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шведската миграционна служба очаква по-малко търсещи убежище през 2017 г.

Стандартните срокове за обработка на заявленията ще се върнат не по-рано от втората половина на 2018 г.

15:42 | 26.07.17 г.
<p>
	Мигранти от Еритрея пристигат на летището в Люлео, октомври 2015 г. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Мигранти от Еритрея пристигат на летището в Люлео, октомври 2015 г. Снимка: Архив Ройтерс

Прогнозата за броя на търсещите убежище в Швеция е коригирана надолу с 6 700 мигранти в сравнение с прогнозата от април, съобщава The Local. 

По последната оценка на шведската Агенция по миграция (Migrationsverket) 28 хил. души ще потърсят убежище в страната тази година, информира Dagens Nyheter. За сравнение, през  2016 г. това са направили 29 хил. души.

Агенцията по миграция също така е променила целите си за броя на случаите, които се очаква да обработи тази година до 80 хил. Това е с 15 хил. по-малко в сравнение с априлската прогноза и с 25 хил. случая по-малко в сравнение с предвижданията от началото на годината.

Очаква се стандартните срокове за обработка на заявленията да се върнат не по-рано от втората половина на  2018 г., а не в края на  2017 г., както бе предложено по-рано.

Дългото време за обработка означава, че много деца ще навършат 18 години, докато чакат разглеждането на молбите им, и повече молби ще бъдат отхвърлени.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още