IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Смесена търговия в Европа на фона на геополитическото напрежение

Инвеститорите следят внимателно финансовите отчети на компаниите

19:30 | 19.07.16 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Европейските борси завършиха днешната търговия със смесени резултати, като повечето се озоваха на червена територия. В рамките на днешния ден инвеститорите следиха внимателно отчетите на компаниите и геополитическото напрежение, пише CNBC.

Паневропейският индекс Stoxx 600 завърши с понижение от 0,4%. Френският CAC и германският DAX съответно приключиха деня с 0,6 и 0,8% надолу. Въпреки това британският FTSE 100 успя да отбележи ръст от близо 0,1%.

Акциите на Ericsson поевтиняха с близо 5,6% след като шведският производител на телекомуникационно оборудване отчете спад на продажбите и оперативната си печалба за второто тримесечие и обяви, че ще започне активно съкращаване на разходите си.

Фармацевтичният гигант Novartis отчете продажби от 12,47 млрд. долара за второто си тримесечие, както и оперативна печалба в размер на 3,33 млрд. долара. Средната оценка на анализаторите, анкетирани от Ройтерс, беше за 3,21 млрд. долара. Акциите на компанията приключиха днешната търговия с 0,3% надолу.

Volvo успя да възстанови представянето си на борсата и завърши деня с 1,9% скок в цената на книжата си, след като отчете спад на нетната печалба за второто тримесечие, на фона на свиването на продажбите на нейните камиони и строителна техника.

Книжата на Zalando пък се изстреляха с над 20% нагоре. Това се случи след като онлайн търговецът на дрехи повиши своята прогноза за годишната си печалба и обяви скок на приходите си за второто фискално тримесечие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още