IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Унгария планира да затвори неправителствени организации, финансирани от Сорос

Страната ще използва всички възможни средства за тази своя идея, коментират от управляващата партия на Виктор Орбан

22:19 | 10.01.17 г. 13
<p>
	Виктор Орбан. Снимка: <em>архив Ройтерс</em></p>

Виктор Орбан. Снимка: архив Ройтерс

Унгария планира да затвори всички неправителствени организации, които са свързани с милиардера Джордж Сорос, след като Доналд Тръмп заеме поста си в Белия дом, съобщава Bloomberg, позовавайки се на изявления от управляващата партия на Виктор Орбан. 

Унгария, която е член на ЕС, ще използва всички възможни средства, за да "измете" неправителствените организации, финансирани от родения в Унгария милиардер, който "служи на глобалния капитализъм". Изявлението е на заместника на Орбан в партия "Фидес" Жолт Немет.

Bloomberg отбелязва, че в програмата на унгарския парламент в следващите дни са предвидени и дебати за закон, който позволява на властите в страната да извършват одити на висши служители в неправителствените организации.

Виктор Орбан е първият европейски лидер, който открито подкрепи кампанията на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп. Унгарският премиер пренебрегна критиките на Европейската комисия (ЕК) и администрацията на Барак Обама, че изгражда "нелиберална държава" по подобие на Русия, Китай и Турция.

Още с идването си на власт през 2014 година Виктор Орбан нареди проверка на неправителствени организации, финансирани от Норвегия. Тогава той обясни, че финансирани от чужбина групи от гражданското общество са прикритие за "платени политически активисти".

Доналд Тръмп също обвинява 86-годишния Сорос, че е част от "глобалната структура, която е отговорна за икономически решения, ограбили нашата икономическа класа, лишили нашата страна от нейното богатство и слагайки парите в джобовете на шепа големи корпорации и политически лица". 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

9
rate up comment 10 rate down comment 2
многодобре
преди 7 години
...задуха друг вятър. Задуха и ще издуха всичката гмеж дето соросчо храни.....Плевнелиев също е отвят!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 22 rate down comment 2
vladconsult
преди 7 години
Браво, браво, браво на унгарците! Всички мразят ***, защото "Отворено общество" е мафиотска структура отворена за спекуланти и мошеници като Сорос и затворена за морала, достойнството, честния труд, нормалните хора и справедливостта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 20 rate down comment 3
pinoccio
преди 7 години
Друже, не си съвсем прав. НПО-тата не ходят там, където няма нищо за крадене. За какво са им на Ким Чен Ун балистичните ракети - да ги ползват за ибрици ли? Или пък на Фидел брадата - за да гъделичка Сорос бабата на Орбан в малките часове.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 5 rate down comment 13
Qino
преди 7 години
А кой е казал, че оранизациите на Сорос са НПО?И кой е казал, че Сорос не работи по поръчка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 34 rate down comment 8
aldy
преди 7 години
След либерастката напаст Русия съкрати наполовина БВП. Концесиите бяха на 1.5-2%, както нашите сега. ВВП предоговори повечето концесии и ги докара до нормални размепи, които са десетки пъти по-високи от предишните. РФ не само че се възстанови от лиерастката катастрофа, но и надмина БВП от предикризисния период. Да не говорим за възстановяването на ВС и заемането твърдо на второ място след ФАЩовете по експорт на военна техника. В резултат на тъпо наложените санкции (дявол знае за какво) Русия стана чист износител на пилешко, свинско, зае първо място по износ на пшеница и т.н. Санкциите се приемат с одобрение от селскостопанските производители и целият сектор е в подем.А разгонването на НПОшки лиши ФАЩовете от възможността да подготвят "арабски пролети". Както успяха само за $5 милиарда да съсипят и разрушат структурата и какво ли още не на страната 404.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 17 rate down comment 42
mathematician
преди 7 години
Тя и Русия забрани НПО-тата, ама не виждам да са станали по-богати.Ако НПО-тата бяха проблем, то Северна Корея и Куба където няма ни едно НПО щяха да бъдат най-богатите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 46 rate down comment 4
Тава е
преди 7 години
Четете господа премиери на България /вече ви забравих имената/, за да знаете защо ви мразим.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 50 rate down comment 9
ing5rov
преди 7 години
Тоя гад още трови света ...браво на Орбан , да покаже отново на опедерастена Европа какво трябва да се прави !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 29 rate down comment 4
hagan
преди 7 години
а дано ама надали
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още