IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Шойбле: Плановете за данъчна реформа в САЩ не ни притесняват

Американският президент Доналд Тръмп анонсира голяма промяна в правилата за облагане на компаниите

14:21 | 23.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Волфганг Шойбле. Снимка: <em>Архив Ройтерс</em></p>

Волфганг Шойбле. Снимка: Архив Ройтерс

Плановете за данъчна реформа в САЩ, която вероятно ще доведе до намаляване на корпоративните данъци, не тревожи германският финансов министър Волфганг Шойбле, пише Ройтерс, позовавайки се на публикация на Wirtschaftswoche.

В петък американският президент Доналд Тръмп обеща голяма новина за промени в данъчната система в близките дни и поръчка преразглеждане на данъчните правила, които наложи администрацията на неговия предшественик Барак Обама.

Целта на Обама беше да накара американския бизнес да остане в САЩ, а не да търси начини за намаляване на данъците в чужбина.

"Корпоративният данък в САЩ е един от най-високите в света", коментира германският финансов министър. За него, ако САЩ данъците до европейското ниво, това не е притеснително.

Волфганг Шойбле обаче критикува плановете за промяна на правилата за данъчно облагане на компаниите, базирано на страната на произход и протекционистичната политика на САЩ.

Това не е първата размяна на критики между двете държави, припомня Ройтерс. Преди дни Вашингтон критикува Германия за големия търговски излишък, който формира страната в двустранните отношения. В отговор Берлин посочи, че произвежда качествени продукти, които хората купуват.

Доналд Тръмп обеща още в своята предизборна кампания, че ще намали данъците - за физическите лица и за компаниите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:33 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още