IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ван е ранил десетки при умишлен сблъсък в тълпа в Лондон

Пострадалите по всяка вероятност са мюсюлмани, излизащи от джамия в северния край на града

06:53 | 19.06.17 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Най-малко десет души са били блъснати от ван на излизане от джамия в Северен Лондон тази нощ, предаде Ройтерс.

Съветът на британските мюсюлмани съобщи, че превозно средство се е блъснало във вярващите, които излизали от джамията в района Финсбъри парк.

Сигнал е подаден в полицията 20 минути след полунощ местно време, че превозно средство се е блъснало в пешеходци на улица Seven Sisters Road във Финсбъри парк. Според непотвърдена информация след това от автомобила е излязъл мъж и е наръгал с нож поне една от жертвите. Характерът на нападението напомня много за случилото се преди две седмици при „Лондон Бридж“.

По-късно полицията съобщи, че има няколко ранени и един арестуван. На място бяха изпратени линейки. 

 

Служители на лондонския транспорт казаха пред AFP, че улиците в района са блокирани и че има много полицейски коли и линейки.

В свещения за мюсюлманите месец рамазан вярващите отиват на молитва в джамиите около полунощ. Съветът на мюсюлманите написа в Twitter, че се моли за пострадалите, добавя AP.

Според информация на The Sun участвалото в инцидента превозно средство е бял ван. По-късно стана ясно, че осем пострадали са закарани в болници.

По-късно британският премиер Тереза Мей заяви в декларация, че мислите ѝ са с ранените. "Това е ужасяващо. Всички мои мисли са с ранените, с обичните им хора и със спасителните екипи, работещи на място", гласи декларацията ѝ.

Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин заяви, че е силно шокиран от нападението с ван срещу богомолци, излизащи от джамия в северен Лондон. „Силно съм шокиран от случилото се във Финсбъри парк тази нощ. Мислите ми са с хората и с общността, засегната от това ужасяващо събитие", написа Корбин в Twitter. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:28 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

4
rate up comment 3 rate down comment 1
Mavi Goz
преди 6 години
Ся остана и другите гета да се махнат - Париж, Брюксел и Берлин и може малко да живне ЕС... хихи...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 12 rate down comment 1
Lucifer
преди 6 години
Англичаните отдавна се евакуираха от гетото Лондон. Там останаха само колониалните още нееволюирали ***, начело с кмета си за да обслужват нейно величество. ЕС трябва да е най-щастлив от Брекзит, едно гето по-малко...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 4
michaelis12
преди 6 години
поредния "атентат" който съществува само в новините, те вече толко измишльотини станаха, че ни един жив да не е останал у Лондонистан .... :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 0
Stone_Kold
преди 6 години
Значи пак рекорди при борсите
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още