IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Софтуер ще проследява процесите по цялата агрохранителна верига

Здравеопазването на животните е най-важният фактор за сигурността по цялата верига, заяви зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров

16:36 | 21.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: МЗХ</em></p>

Снимка: МЗХ

Нов софтуер ще проследява процесите по цялата агрохранителна верига. Иновацията на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) в момента се разработва, каза зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров по време на технологична конференция INDEED.

Той посочи, че здравеопазването на животните е най-важният фактор за сигурността по цялата верига.
„Контролът трябва да дава постоянна сигурност във всеки момент във всяка точка на държавата. По този начин ще се гарантира сигурността на крайния потребител“, допълни заместник-министърът, цитиран от пресцентъра на МЗХ.

Развитието на земеделието в България, контролът на здравеопазването на животните и безопасността по хранителната верига в посока на повишаване на качеството и ефективността от управлението на бизнес процесите неминуемо е свързано с използването и развитието на информационните технологии, заяви още Цветан Димитров.

Той подчерта, че едно от предизвикателствата пред агроминистерството е въвеждането на по-добро и по-бързо обслужване на земеделските производители, което е нееднократен процес и трябва да се търсят различни форми и начини, по които това да се случва.

Новият програмен период в земеделието е период на иновациите и голяма част от проектите, които ще бъдат финансирани по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г., са именно в този аспект.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още