IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Best Buy изненада с неочакван ръст на продажбите за първото тримесечие

Акциите на търговеца на електроника на дребно поскъпнаха до 11-месечен връх след новината

19:48 | 25.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Best Buy отчете неочакван ръст на сравнимите продажби за първото тримесечие, като в същото време лидерът сред американските търговци на електроника на дребно съобщи, че планира да осъществи икономии за 600 млн. долара до края на фискалната 2021 г., предава Ройтерс.

В резултат на новината акциите на компанията скочиха с 15% до 57,95 долара в сутрешната търговия, което е 11-месечен връх.

Базираната в Ричфийлд, Минесота, компания е спечелила от подобряването на пазара на труда, който е стимулирал домакинствата да харчат повече, особено за електроуреди и домашно кино. През март нивото на безработицата в САЩ спадна до близо 10-годишно дъно.

Главният изпълнителен директор Хюбърт Джоли в конферентен разговор заяви, че Best Buy е била „силно мобилизирана“, за да извлече максимални ползи от обявяването на банкрут на един от конкурентите му през тримесечието. Джоли не поясни кой точно е конкурентът.

Компанията за търговия на дребно, отново в сектора на електрониката, hhgregg подаде молба за защита от фалит през март, след като от години се бори с по-слаби продажби.

Best Buy отчете ръст от 1,6% на продажбите за първото тримесечие от разработените магазини спрямо очакванията на анализаторите за спад от 1,5%, сочи консултантската компания Consensus Metrix.

Джоли заяви, че неочакваното повишение на продажбите се дължи на търсенето на гейминг и мобилни продукти, както и на получаването на закъснели възстановявания на платен федерален данък.

Best Buy заяви, че очаква сравнимите продажбите за второто тримесечие да се увеличат с 1,5-2,5%.

Очакваме Best Buy да продължи да се представя на високо ниво в множество категории, като домакинските уреди вероятно ще бъдат едни от водещите предвид динамиката на пазара“, пише анализаторът на Moody’s Чарли ОШий в коментар.

Нетната печалба е спаднала до 188 млн. долара, или 60 цента на акция, през трите месеца до 29 април, което е над средната оценка на анализаторите за 40 цента на акция, сочи Thomson Reuters.

Приходите са се повишили с 1% до 8,53 млрд. долара, което е над средната прогноза на анализаторите за 8,28 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още