IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ByeBuy – нови джаджи, но под наем

Германската компания отдава под наем най-актуалните модели в потребителската електроника

09:39 | 10.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Apple Watch може да имаш и под наем. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Apple Watch може да имаш и под наем. Снимка: Ройтерс

Да бъдеш обсебен от технологичните джаджи е истинска форма на пристрастяване, при това такава, която излиза доста скъпо. А и винаги има опасност новата покупка да ви разочарова като възможности, пише в свой материал Digitaltrends.com

Но има начин това да не е така. Германският стартъп ByeBuy позволява на потребителя да вземе под наем някои от най-актуалните модели в света на потребителската електроника. Срокът на наема може да бъде от една седмица до няколко месеца, като условията позволяват наемът да се прекрати във всеки един момент.

ByeBuy започна дейност през юни тази година и вече обслужва четири големи пазара - Германия, Австрия, Холандия и Великобритания.

"Вярваме, че плащането за ползването, а не за притежанието е по-добрият вариант за съвременните потребители, чиито интереси се променят бързо", казва изпълнителният директор Михаел Касау.

Ако наемателят е ползвал дадено устройство шест месеца и вече не може да се раздели с него, компанията приспада 30 на сто от цената на покупката му, така че платените за наем пари да не бъдат изхабени.

В момента в каталога на ByeBuy има Apple Watch, таблети, носими устройства, фотоапарати и камери, дронове и ретро гейм конзоли.

Срещу 45 долара може да наеме за седмица модел като Moto 360, Asus ZenWatch, LG G Watch и Samsung Gear Live, а дронът DJI Phantom 3 Pro струва 50 долара на ден при минимум 3-дневен наем.

ByeBuy е основата през април от Михаел Касау, който преди това е работил в Goldman Sachs и германската Rocket Internet. Стартъпът се финансира и чрез сийдфинансиране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:45 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още