IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Достатъчно добра ли е батерията на iPhone 7?

Множество ревюта сочат, че батерията на новия смартфон на Apple изостава спрямо тези на конкурентните устройства

18:17 | 03.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Има ли iPhone 7 проблеми с батерията? Уебсайтът за потребителски ревюта на продукти Which и The Guardian твърдят, че има.

Which е публикувала резултатите от тест на времето, в което телефонът издържа на обаждане, както и това за използване на интернет на новия смартфон на Apple и е открил, че телефонът се представя по-зле от Samsung Galaxy S7, LG G5 и HTC 10, пише Business Insider.

Тя е тествала телефоните, използвайки симулатор на телефонна мрежа, 3G обаждане и уебстраница, която непрестанно се обновява.

Оказало се, че iPhone изостава доста зад телефоните с Android в теста за времето за 3G обаждания. Той е издържал само 712 минути, в сравнение с 1859 минути за HTC 10, 1759 минути за LG G5 и 1492 за Samsung Galaxy S7.

Освен това е изостанал зад телефоните с Android по издръжливост на използване на интернет, но разликата не е била толкова драматична.

И все пак батерията на iPhone 7 е по-добра от тази на iPhone 6 и 6s. Същевременно Apple получава редица негативни отзиви в медиите за своите батерии в рамките на публикации, свързани с данните на Which.

"iPhone 7 има по-кратък живот на батерията от HTC 10, Samsung Galaxy S7 и LG G5”, пише Betanews.

“iPhone има по-кратък живот на батерията в сравнение с конкуренцията“, твърди Inquisirt.

А Geek.com посочва: „iPhone 7 се нарежда последен в тестовете на батерията“.

Guardian също обяснява, че батерията на iPhone 7 не е достатъчно добра. В началото на ревюто си за телефона изданието пише: „колко добър може да е един телефон, ако батерията му не може да издържи дори ден?“. Дори допълва, че „iPhone има по-кратък живот на батерията от iPhone 6S”.

Това е изненадващо. Според тестовете на Which и според спецификациите, които Apple разкрива за продуктите си, iPhone 7 има по-голям капацитет на батерията от iPhone 6s. IPhone 7 има 1960 mAh батерия, а iPhone 6 S – 1810 mAh. Не е огромна разлика, но все пак е голяма.

По-голямата батерия не означава задължително по-дълъг живот на батерията. Колко ефективно хардуерът и софтуерът на телефона използват енергията също е фактор. Но като цяло, колкото по-голяма е батерията, толкова по-голям живот може да бъде „вграден“ в нея.

Дори и сравнението на батериите, направено от Which да се окаже преекспонирано, всичко това вероятно ще засегне Apple. Bank of America Merrill Lynch е провела проучване сред американски потребители и е открила, че по-дългият живот на батерията е причина за 65% от анкетираните да си купят най-новия iPhone 7. При 59% ключово е, че той е водоустойчив, а за 54% е важно, че е с по-добра камера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
KPetkov
преди 7 години
Е не пали като тези на Самсунг, но купувачите на iPhone ще го преживеят :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още