IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво стои зад хостинга и неговото качество?

За тенденциите в хостинг оборудването разказват от хостинг компанията ICN.Bg

15:45 | 25.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: ICN.Bg</em></p>

Снимка: ICN.Bg

Милиони сайтове онлайн, корпоративни страници, новинарски сайтове, лични блогове, онлайн магазини. Огромно многообразие в онлайн пространството, но какво стои зад всичко това? Малко хора се замислят как един уебсайт достига до своите потребители и колко важен е хостингът.

Хостингът е онази свързваща част, която помага на вашите идеи и онлайн лице да достигнат до клиентите ви и потребителите. И колкото по-надежден и качествен хостинг изберете, толкова по-сигурен ще бъде вашият онлайн успех.

Пазарът предлага огромно многообразие от хостинг решения – споделен хостинг, cloud, собствени сървъри, наети сървъри.

Хостингът обаче сам по себе си представлява машини и сървърно оборудване, което обезпечава сайтовете онлайн. Именно затова големите хостинг компании, които държат на качеството на предлаганата услуга от тях, инвестират в последно поколение сървърно оборудване. Неговото качество, капацитет и възможности пряко рефлектират върху предлаганата услуга и респективно върху онлайн успехите на бизнеса. Какви са обаче тенденциите в хостинг оборудването, разказват от водещата хостинг компания в България ICN.Bg.

“За нас като хостинг компания основен приоритет е да подсигурим най-качественото и мощно сървърно оборудване за нашите клиенти. Ние силно вярваме, че то в комбинация със специфично know-how, стои в основата на успеха ни и ни отличава от останалите конкуренти. Горди сме да споделим, че към момента можем да предоставим на нашите потребители изключително модерно, мощно и гъвкаво оборудване, което да гарантира постоянна работа на техните уеб проекти, критични данни и системи. Осъществихме мащабни инвестиции в размер на няколко милиона, благодарение на които се превърнахме в единствената хостинг компания, разполагаща с такова конкурентно предимство. Инвестираме с мисъл изцяло за клиентите и с цел да направим техните сайтове по-бързи.“

От ICN.Bg споделят и няколко любопитни технологични новости, които се очаква да окажат влияние на българския хостинг пазар и да дадат нов тласък на бранша. В последните години се забелязва устойчив ръст на клиентските нужди и все по-голяма необходимост от ресурси за стабилността на софтуерите и приложенията, които компаниите използват. Изисква се все по-голяма производителност на дисковите масиви и бързи изчислителни процеси. По тази причина, дори SSD дисковете вече не са най-доброто решение, което един хостинг доставчик може да предложи. ICN.Bg като новатор в бизнеса имплементира така наречените NVM Express (NVMe).

NVMe е нова технология, която предоставя до 25 пъти по-голяма бързина от стандартните SATA HDD и до 5 пъти по-голяма бързина от SSD дисковете. Това ще позволи на клиентите да имат мигновено изпълнение на дискови операции, бързо четене и писанe на дисковете. Ще се окаже и значително влияние върху оптимизацията и бързото действие на сайтовете. Ако при SATA диск една операция по дисково записване или четене (например качване на изображение или извличане на изображение, което да се визуализира на посетителя) се изпълнява за 1.0 секунда, при NVME SSD това ще става над 20 пъти по-бързо, което реално ще симулира кеширащ механизъм.

Най-голямата полза е, че цялото потребителско усещане ще бъде подобрено. Разбира се, един средностатистически ползвател на споделен хостинг ще може да усети разликата и по отношение на спестяване на ресурси.

ICN.Bg притежава CISCO UCS блейд сървърно оборудване, върху което е изградила своята облачна услуга, наградено с приза Business Acceleration. Благодарение на възможностите на CISCO UCS сървърното оборудване и тясната му интеграция с платформата за провизиране и управление на услуги на ICN.Bg, клиентите имат достъп до огромен облачен ресурс, наличен за тях по всяко време, сериозни мощности и интелигентно управление.

Компанията инвестира и значителни финансови ресурси в оборудване за защита на своите потребители. Radware Defense Pro е последно поколение специализирано хардуерно оборудване, което дава 99.99% защита от DDoS атаките на мрежово ниво. То съчетава в себе си адаптивна поведенческо-анализираща технология с високо производителен специализиран хардуер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още