IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Philips търпи загуби през третото тримесечие

Глоба в размер на 366 млн. евро и прекратяване на производството на една от фабриките на компанията ѝ носят нетна загуба от 104 млн. евро

15:55 | 20.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Philips търпи загуби през третото тримесечие

Холандският производител на електроника Philips отчита нетна загуба през третото тримесечие, съобщава MarketWatch. Причината е в спирането на производството на една от фабриките на компанията в здравния сектор, както и глоба в размер на 366 млн. евро.

Компанията регистрира нетна загуба в размер на 104 млн. евро между юли и септември спрямо нетна печалба от 282 млн. евро през същия период година по-рано.

Приходите от продажби намаляват с 0,9% до 5,55 млрд. евро през третото тримесечие спрямо 5,6 млрд. евро преди година. Спадът до голяма степен се дължи на ефектите на валутните курсове, посочиха от компанията.

Philips, чиято дейност се разпростира от направата на кухненски уреди до производството на болнични скенери, миналия месец обяви, че ще раздели компанията на две и предупреди, че рентабилността през втората половина на годината ще бъде по-ниска спрямо предходната година.

„Проправяйки си път през предизвикателствата, които 2014 г. ни предлага, както и редица еднократни ефекти, не сме доволни от цялостното ни представяне през третото тримесечие“, заяви изпълнителният директор на Philips Франс ван Хутен, добавяйки, че компанията изпитва забавяне на редица свои пазари като Китай и Русия.

Още видео материали вижте в сайта на Bulgaria On Air

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още