IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung може да изтегли и подновените телефони от пазара

Причина за това може да се окаже запалилият се Galaxy Note 7 на борда на самолет

17:57 | 07.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Samsung Electronics може да се изправи пред второ изтегляне на нейни смартфони Galaxy Note 7, ако устройството, което се запали на борда на самолет тази седмица, е от подменените, както твърди собственикът му. Това разкриват двама бивши представители на властите, цитирани от Bloomberg.

Федералната авиационна администрация и Комисията по безопасност на потребителските продукти разследват инцидента от сряда, когато телефон на пътник започнал да дими в самолет на Southwest Airlines, който се подготвял да замине от Луисвил, Кентъки. Един от стюардите използвал пожарогасител, за да загаси телефона, а хората са били евакуирани, без да има ранени.

"Ако е поправен телефон и е започнал да дими в джоба му, предполагам, че ще има ново изтегляне на устройства“, твърди Памела Гилбърт, бивш главен изпълнителен директор на Агенцията за защита на потребителите. „Това изобщо не звучи добре“.

Samsung е в криза, откакто нейни телефони Note 7 започнаха да се самозапалват, само няколко дни след като се появиха на пазара през август. Миналия месец компанията обяви, че ще подмени всички 2,5 млн. телефона, продадени в глобален мащаб до този момент.

Южнокорейският концерн обясни, че е открил причината за запалването на батерията и е сигурен, че новите телефони няма да имат същия недостатък.

Първите индикации за финансовото отражение на кризата може да се види още днес – компанията обяви, че печалбата ѝ за третото тримесечие ще нарасне с най-слабия темп от пет тримесечия насам. Оперативната печалба се е увеличила само с 5,6% до 76,8 трлн. вона (7 млрд. долара) за трите месеца, завършили на 30 септември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още