IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung отлага старта на продажбите на подновения Galaxy Note 7 в Южна Корея

Овладяването на кризата със дефектния смартфон се оказва все по-сложна задача за технологичната компания

09:37 | 26.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Технологичният концерн Samsung Electronics обяви в неделя, че отлага стартирането на продажбите на южнокорейския пазар на подновения си смартфон Galaxy Note 7  с три дни до 1 октомври – ход, който трябва да ѝ помогне да се справи успешно със започналата подмяна на повредените устройства в страната, предава Ройтерс. 

На 2 септември Samsung обяви, че ще изтегли поне 2,5 млн. смартфона Galaxy Note 7 от общо10 пазара, в това число и Южна Корея. Причината за решението бяха проблеми с батерията, които накараха част от смартфоните да се запалят. В замяна компанията предложи нови устройства с безопасни батерии или да върне пари на вече закупилите дефектните телефони.

Компанията се надява да приключи изтеглянето бързо и да започне продажби на подновения телефон през четвъртото тримесечие, но скорошните новини от Южна Корея подсказват, че тя продължава да се сблъсква с големи предизвикателства, ако говорим за постигането на тази цел.

Въпреки че замените на продукта в Южна Корея започнаха в понеделник, само около 200 хил. засегнати потребители са върнали телефоните си. Според Samsung това е само една втора от хората, закупили проблемния смартфон. Това означава, че темпът на подмяна на устройствата е много по-бавен от този на други пазари като Сингапур и САЩ.

Засегнатите потребители няма да могат да заменят устройствата си при мобилните оператори в страната от 1 октомври, което прави процеса много по-сложен.

Samsung се извини за притеснението, предизвикано от забавянето, и заяви, че ще направи най-доброто да се справи със сегашната ситуация с Note 7 възможно най-бързо.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още