IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung ще продава чипове на Audi

Двете компании са сключили сделка, но финансовите ѝ параметри не са обявени

15:44 | 24.11.15 г.
Samsung ще продава чипове на Audi

Samsung Electronics ще предоставя чипове с памет на Audi на Volkswagen, след като сключи партньорство с германския производител на луксозни автомобили, предава Ройтерс, позовавайки се на съобщение в блога на южнокорейския технологичен гигант.

Samsung Electronics обяви, че дъщерните ѝ фирми ще доставят компоненти за производителите на нови автомобили. Финансовите параметри на сделката обаче не са разкрити.

Samsung ще предоставя авангардни чипове за памет за бъдещите проекти на Audi, включително приложения, които помагат на шофьора и такива за таблото.

Говорителят на южнокорейската компания не е открит веднага за коментар по случая.

Чиповете заемат все по-важно място в бизнеса на Samsung. Наскоро фирмата разкри, че е създала чип за смартфон, който ще може да стартира приложения и да позволява безжична връзка с интернет, като целта му ще бъде да замести два други чипа.

Компанията подсказа, че устройството може да влезе в новите ѝ продукти от серията Galaxy, но ще се продава и на други компании за производство на смартфони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още