IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ще направи ли Samsung революция в чиповете с новия телефон Galaxy?

Компанията подсказа, че ще ползва устройство, което обединява функциите на два чипа

17:49 | 22.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Samsung Electronics подсказа, че новият ѝ смартфон от висок клас от серията Galaxy ще използва само един чип, за да стартира приложения и да позволява безжична интернет връзка, пише Bloomberg.

Най-големият производител на смартфони в света миналата седмица представи своя нов чип, наречен Exynos 8 Octa. Той е създаден така, че да извършва задачите, които в момента са изпълнявани от два чипа. Масовото му производство е планирано да започне през тази година.

По думите на Хун Кюшик, вицепрезидент на подразделението System LSI на Samsung, Exynos 8 е насочен към премиум сегмента.

Кюшик отказва да коментира по-конкретно кои ще са клиентите на компанията, които ще ползват новия продукт. Комбинирането на два чипа в един помага за създаване на устройства с по-голяма енергийна ефективност. От Samsung твърдят, че Exynos 8 подобрява производителността на телефоните.

Samsung е най-големият производител на чипове за памет в света, но се опитва да разшири дейността си чрез развитието на Exynos, който да бъде пряк конкурент на Snapdragon на Qualcomm, който доминира на пазара на мобилни устройства.

Компанията все повече зависи от компонентите, ето защо инвестира в нови заводи за чипове и екрани. Същевременно нейната линия Galaxy не успява да се справи със силния конкурент в лицето на iPhone на Apple и с по-евтините устройства, идващи от Китай и Индия.

"Силно вярваме, че процесорът на Samsung Exynos ще се превърне в основен двигател на растежа и ще помогне за цялостния бизнес с компоненти“, коментира Амир Анварзадех, мениджър в BGC Partners в Сингапур. Според него компанията вероятно ще използва чипа за собствените си нужди, но ще започне да снабдява с него и други производители на мобилни телефони. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още