IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung заменя белия светодиод за батериите със зелен в безопасния модел

Около 1 млн. смартфона Note 7 са официално изтеглени от САЩ, където е имало 92 случая с повреди на батериите, от които 26 - с експлозии

10:10 | 16.09.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Samsung ще снабди новата безопасна версия на своя фаблет Galaxy Note 7 със зелен вместо с досегашния бял диод, за да предотврати евентуални грешки при замяната на дефектнити устройства с новите актуализирани модели. Той ще се намира в горния ляв ъгъл на устройството.

Актуализираната версия ще е налична първоначално за корейския пазар, където замяната ще започне на 19 септември. Там според последна информация са били продадени 400 хил. броя от устройството, при които има възможност за експлозия на батерията. 

Засега липсва информация за доставките в други държави. До началото на проблемите апаратът бе наличен в 11 държави, като Samsung успя да продаде 2,5 млн. екземпляра. 

В същото време технологичен анализатор от Южна Корея съветва компанията да промени и името на втората версия. Ли Си Чеол от NH Investment & Securities хвърли в пространството името „Galaxy Note 7S“, предава CNet. Допълнението S идва от Security.

Междувременно американската Комисия за защита на потребителите официално нареди близо 1 млн. смартфона Samsung Galaxy Note 7 да бъдат изтеглени от пазара заради риск от експлозия или възпламеняване на батерията, предаде AFP. САЩ са първата страна, освен Южна Корея, в които моделът Galaxy Note 7 e изтеглен от пазара.

Комисията за защита на потребителите съобщи, че досега в САЩ са регистрирани 92 случая с повреди на батериите, 26 от тях с експлозии, предизвикали изгаряния. Преди това самата Samsung доброволно изтегли от пазара този модел, след като няколко десетки от продадени общо 2,5 милиона избухнаха или се възпламениха. Компанията обеща да замени тези телефони, но замяната бе отложена, докато регулаторите обсъдят създалата се ситуация.

Председателят на Комисията Елиът Кей каза, че сега на хората, които са купили този модел смартфони, ще бъде предложено да изберат между пълно възстановяване на парите или замяна на телефона. Те могат да се свържат със Samsung и да проверят по номера, изписан на гърба на телефона, дали той е от застрашените модели.

Междувременно служители от Управлението за безопасност на авиацията предупредиха пътниците в самолетите да не включват или зареждат телефоните си по време на полет.

Samsung пусна на пазара своя смартфон Galaxy Note 7 на 19 август, малко преди Apple да представи iPhone 7. Две седмици по-късно беше принудена да стартира глобалното изтегляне заради наличието на дефектни батерии, които могат да се взривят, докато се зареждат.

Междувременно кризата навлиза в третата си седмица, без да се задава ясно решение, което поставя под въпрос доверието на дългогодишни клиенти към корейския концерн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

1
rate up comment 19 rate down comment 0
Jorkata
преди 7 години
Не се пише "светлодиод", а "светодиод"...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още