IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

15% ръст на туристите за полугодието отчита министърът на туризма

Първоначалните прогнози бяха за ръст от 10 на сто

13:25 | 08.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква по-голям от прогнозирания 10-процентен ръст на туристите през летния сезон. Рекордно е увеличението за първите шест месеца на годината спрямо полугодието на миналата година.

„Първото полугодие на 2016 г. е най-успешното от демократичните промени насам – съгласно данните, които имаме от статистиката. Защото до момента реализираме ръст от януари до юни 2016 г. от 15% в сравнение с миналата година или около 3,1 милиона туристи, което си е рекорд от 89-а насам“, каза министърът на туризма, цитирана от БНР. 

Преди седмица Николина Ангелкова каза, че за последните десет години имаме най-силното шестмесечие в туризма по отношение на броя чуждестранни туристи, които са посетили страната.

Този летен сезон ще е най-добрият за последните десет години, заяви Ангелкова.

По думите й в България се връщат туристите от Германия, Чехия и Полша. Най-голямо е увеличението на летовниците за юни от Полша (177%) и Чехия (92%), следвани от тези от Австрия (76%), Германия (62%) и Унгария (49%).


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още