IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Агенцията по рибарство е иззела 2300 метра бракониерски мрежи за седмица

При проверка на язовир "Огоста" в района на село Калиманица инспектори на ИАРА съвместно с любители рибари са открили 800 метра бракониерски мрежи

15:18 | 01.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Инспектори към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) иззеха 2300 метра бракониерски мрежи в страната, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

При проверка на язовир "Огоста" в района на село Калиманица инспектори на ИАРА съвместно с любители рибари са открили 800 метра бракониерски мрежи. Рибата от мрежите е върната във водоема. 

При контролна проверка на язовир "Дреновец" са извадени 400 метра хрилни мрежи. Уловът от около 100 кг шаран и 40 кг каракуда е върнат във водоема.

При нощна проверка на язовир "Тича" на 28 срещу 29 март инспектори към ИАРА-Шумен са иззели 4 хрилни мрежи с обща дължина 400 м. При проверка в Черно море в района на Дуранкулак и Крапец са конфискувани 500 метра немаркирани хрилни мрежи за улов на калкан. 

На 28 март вечерта при извършвано наблюдение на старото корито на река Искър в землището на с. Староселци, област Плевен, е установен нерегламентиран електроулов на риба. На нарушителя е съставен акт за установяване на административно нарушение. 

При нощна проверка на 29 срещу 30 март на язовир "Копринка" са били извадени 150 метра хрилни мрежи. Рибата е върната във водоема. На следващия ден при нощна проверка по вода на язовир "Александър Стамболийски" са иззети 50 метра хрилни мрежи.

На 29 март, със съдействието на служители от РУ на МВР-Петрич, инспектори на ИАРА Благоевград констатирали нерегламентирана търговия на риба на кооперативния пазар в Петрич. Рибата е била без придружаващи документи. На двама нарушители е съставен Акт и те са предадени на Прокуратурата, като им е съставен и Акт за дребно хулиганство поради препятстване на проверката.

При проверка на пазара в Петрич на 22 март е установена продажба на 9,4 кг бял амур и шаран без документи. Стоката е иззета с Констативен протокол. Нарушителят, който се опитал да се укрие, е добре познат на инспекторите от предишни нарушения и е образувана административно наказателна процедура за съставяне на Акт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:17 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още