IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов е поискал помощ от Фронтекс за охрана на границите

В телефонен разговор Ангела Меркел е поела ангажимент да обсъди въпроса за съдействие и от Германия

20:39 | 28.07.16 г. 9
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Премиерът Бойко Борисов е поискал съдействие от европейската агенция Фронтекс (Frontex) за осигуряване на техника, кораби и хеликоптери за гарантиране на сигурността и спокойствието по границите. Борисов е обсъдил въпроса в телефонен разговор с канцлера на Германия Ангела Меркел, съобщиха от правителствената пресслужба.

Ангела Меркел е поела ангажимент да постави този въпрос пред Европейската комисия, както и да разговаря по темата с министъра на вътрешните работи на Германия за съдействие и помощ от тяхна страна.

Разговорът за усложнената ситуация във връзка с мигрантската криза е проведен по инициатива на Борисов.

Той е запознал федералния канцлер с предприетите от страната ни действия за гарантиране на сигурността по границите, включително и след събитията в Турция.  Премиерът е посочил, че той, министърът на отбраната и ръководството на МВР непрекъснато лично следят ситуацията по границите и се осигуряват допълнително служители, патрули и техника, което налага разходването на повече средства от бюджета. 

Борисов и Меркел са обсъдили и поисканото от страната ни становище на ЕК за съгласуване на последващите действия на България след решението на Арбитражния съд в Женева във връзка с АЕЦ „Белене”. Тема на разговора са били и процедурите по „Южен поток“, както и българската концепция за газов хъб.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 0 rate down comment 1
comet
преди 7 години
Една полезна статия, особенно коментарите под нея:"Германски ексдепутат със скандално разкритие: Свалянето на руския Су-24 в Сирия е било извършено със съдействието на НАТО"http://***.blitz.bg/news/article/432389
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 1
ing5rov
преди 7 години
Тея дето не ги клеца Боце , ами сами се *** изотзаде се намират в тема политика , там ше си сред сродни души...и тела !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 9
data
преди 7 години
Хахаха тука става все по елементарно пространството , големи мислите ли сте всички хаххаха . Те затова Боце ви клеца вече 10. г. и така като гледам ще продължава п.п. Боце добре е реагирал и това няма нищо общо с физическата охрана на границата
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 0
Hahoto
преди 7 години
Брейй, как написахте 5 коментара под мен и всичките в 10-ката :) Изчерпали сте темата от раз!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
Боката едва сега стопли , че ше е първия дето ше го отнесе...премиер бушон на страна бушон !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 2
redcretin
преди 7 години
Некадърен ***! И крадец, и лъжец, но не е симпатичен като Пинокио.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 26 rate down comment 3
Vesko94
преди 7 години
Забележете как се променя политическият ландшафт в Европа. Борисов звъни на Меркел в Берлин, за да иска помощ за границата ни. Британският първи министър Тереза Мей предпочете да посети френската и немската столици, а не Брюксел, в опит да подготви почвата за предстоящите тежки преговори. Брюксел решава, но под силен немски натиск, да не наказва Испания и Португалия. В Италия Ренци сам се опитва да се справи с проблемните банки, а четворката от Вишеград тотално не иска и да слуша за общи европейски политики. Свидетели сме на тоталната дисфункционалност на европейските институции.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 17 rate down comment 5
comet
преди 7 години
Допреди няколко месеца Евросъюза даваше надежди на Турция за визи; нямаше го опита за военен преврат (организиран със сътудничеството на западни военни); а ББ го раздаваше стратег посъветвал Ердоган да не се заиграва с Руската мечка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 27 rate down comment 6
studioaa
преди 7 години
Значи до преди няколко месеца Бъчварова ни уверяваше, че всичко е под контрол и как полицията и армията били в готовност да спрат големи групи бежанци навлизащи у нас от Турция или Гърция. От друга страна обаче в София е пълно е нелегални имигранти, терористи и каналджии, а сега Борисов се обръща за помощ към брюксел. Няма такъв смях като това правителство, честно казано...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още