IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Борисов: Започваме учение, за да сме готови за всички ситуации

Полицаите и военните ще патрулират заедно и бежанците, които влизат у нас извън контролно-пропускателните пунктове, ще бъдат връщани

16:06 | 04.03.16 г. 1
Борисов: Започваме учение, за да сме готови за всички ситуации

Започваме съвместно учение на сили на Министерството на вътрешните работи и на отбраната, за да сме готови за всички възможни ситуации, включително и за затваряне на контролно-пропускателните пунктове при мигрантска вълна от Гърция и Македония. Предупредили сме за това съседите, ще използваме почивните дни, за да предислоцираме силите и средствата на двете министерства. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на реконструираната компресорна станция "Лозенец" край Стралджа.

Борисов допълни, цитиран от БТА, че полицаите и военните ще патрулират заедно и бежанците, които влизат в страната извън контролно-пропускателните пунктове, ще бъдат връщани към страните, от които са влезли. Засилването на охраната на границата с Гърция няма да стане за сметка на оголване на българо-туската граница.

По-рано днес от МВР съобщиха, че в района на Петрич започва съвместно учение "Граница 2016". От днес започват подготовката и първоначалните тренировъчни действия, а същинската част ще е утре.

Учението цели координиране на съвместни действия между силите и средствата на МВР, МО и БЧК, както и поддържане на готовността за реакция в условия на евентуален засилен миграционен натиск и съобразно новоприетите изменения в Закона за отбраната и въоръжените сили.

На учението  утре ще присъстват вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, началникът на отбраната генерал-лейтенант Константин Попов, директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов и представители на местната власт, съобщиха от Министерството на отбраната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 8 rate down comment 1
0pk
преди 8 години
Ще стрелят ли на месо? Щот ако не, ква файда от патрулирането? Да земат по европрограма да го финансират това патрулиране..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още