IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БВП, инфлацията и средната работна заплата ще бъдат във фокуса през седмицата

НСИ ще публикува експресни оценки за брутния вътрешен продукт през първото тримесечие на 2017 г., както и информация за доходите и разходите на домакинствата

10:17 | 15.05.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

В понеделник (15 май) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува индексите на потребителските цени за април.

В първия работен ден от седмицата ще излязат статистически данни за първото тримесечие за наети лица и средна работна заплата, както и информация с наблюдение на работната сила.

Българската народна банка ще информира какви са депозитите и кредитите по количествени категории и икономически дейности за март.

Днес централната банка ще обяви и рамката за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута за април и данни за лизинговите дружества през март.

На 15 май ще се съберат акционерите на Фонд Имоти АДСИЦ, за да проведат общо събрание.

Във вторник (16 май) НСИ ще публикува експресни оценки за първото тримесечие на 2017 г. на брутния вътрешен продукт (БВП), както и данни за доходи, разходи и потребление на домакинствата за първите три месеца на тази година.

БНБ ще обяви данни за март на дружествата, специализирани в кредитиране.

На 16 май акционерите на Хидравлични елементи и системи АД ще се съберат на общо събрание.

В четвъртък (18 май) БНБ ще публикува данни за платежния баланс и потока на преките инвестиции през март, както и информация за външната търговия през февруари.

На 18 май ще се проведе общо събрание на акционерите на М+С хидравлик АД. 

В петък (19 май) централната банка ще изнесе информация за дейността на инвестиционните фондове през март.

В последния работен ден от тази седмица на общо събрание ще се съберат акционерите на ЕМКА АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
Чесмир
преди 6 години
Производителност на трудът, макар тя да зависи от инвестициите, които са над пет пъти, че и повече, за Германия спрямо България, все пак ЕТО ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДЪТ, ТОВА КОЕТО ПРОИЗВЕЖДА СРЕДНО ЕДИН РАБОТНИК, по страни: https://***.google.com/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=sl_gdp_pcap_em_kd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=region&idim=region:ECS&idim=country:AUT:BGR:DEU:GRC:GEO:DNK:POL:ROM:RUS:BLR:CUB:COL:PAN&ifdim=region&hl=bg&dl=bg&ind=false
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Чесмир
преди 6 години
Полша със 60% държавна икономика и 19% корпоративен данък, има растеж от 17% брутен национален доход, за предишните 10 години на криза, а България има 6% растеж по този показател, но има 92% раздържавяване и 10% корпоративен данък - който големите фирми не плащат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още