IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димитър Радев е определен за управител за България в МВФ

Решението на кабинета е свързано с промените в централната банка

12:48 | 19.08.15 г.
Димитър Радев е определен за управител за България в МВФ

Министерският съвет определи управителя на Българската народна банка (БНБ) Димитър Радев за управител за България в Международния валутен фонд (МВФ). Това съобщават правителствената пресслужба.

Решението на Министерския съвет е свързано с настъпилите персонални и функционални промени в БНБ. 

Със същото решение подуправителят на БНБ и ръководител на управление „Банков надзор“ Димитър Костов е определен за заместник-управител за страната в организациите от Групата на Световната банка.

В нея попадат институциите Международна банка за възстановяване и развитие, Международната финансова корпорация, Агенцията за многостранно гарантиране на инвестициите и Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове, както и в Европейската банка за възстановяване и развитие.

Димитър Радев беше избран от Народното събрание и официално встъпи в длъжност на 15 юли. Той замести Иван Искров, управлявал два мандата централната ни банка. В изслушванията пред народните представители Радев обеща бърз преглед на банковата система и стрестестове

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:04 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още