IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Донев: Не изглежда да има проблеми с търговете в социалното министерство

Служебният социален министър вече е разпоредил мерки за намаляване на младежката безработица

10:29 | 31.01.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Към момента няма нищо притеснително по обществените поръчки в социалното министерство. Това каза служебният министър на труда и социалната политика Гълъб Донев пред „Нова телевизия“ относно разпореждането на служебния премиер Огнян Герджиков за ревизия на обществените поръчки на предходното правителство.

Служебният министър на труда каза, че е направил първоначален преглед на всички обществени поръчки, които се изпълняват в момента в социалното министерство.

На първо четене не е открито нищо притеснително“, посочи Донев. И добави, че задача на всяко едно правителство, което идва на власт, е да прегледа предишното състояние и да знае откъде започва.

Това е нормално. Трябва да се направи задълбочен анализ”, категоричен бе Гълъб Донев. Анализът на търговете е необходим, трябва да се види, ако има някакви нарушения, каза той.

Гълъб Донев отбеляза, че не е политически обвързан с нито една партия и влиза в това правителство чисто експертно.

На въпрос какво е мнението му за идеята на Патриотичния фронт за 300 лева пенсия, той отговори: „И аз имам близки, които са пенсионери. Минимална пенсия от 300 лева е желание на всеки един пенсионер”.

Донев подчерта, че по-голям проблем е високата младежка безработица и вече е разпоредил в администрацията на ведомството задачи в тази посока.

Имаше парадокс преди години - в Северозападна България отказваха да работят за 700 лева заплата. Фактът, че някои от младите хора не искат да учат или работят, или са трайно безработни, след време ще им изиграе лоша шега”, каза още Гълъб Донев.

На въпрос за минималната работна заплата, която у нас е най-ниска от целия Европейски съюз, Донев тя се следи изкъсо. Все пак министърът отбеляза, че от служебен кабинет не може да се очаква провеждането на кардинално нови политики.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още