IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хотелиери ще пращат в реално време данни за туристите на МВР и НАП

Онлайн системата трябва да заработи догодина, съобщи Николина Ангелкова

12:13 | 18.11.15 г. 2
Хотелиери ще пращат в реално време данни за туристите на МВР и НАП

Данни за туристите ще пристигат в реално време в МВР и НАП от местата за настаняване. Това ще стане с онлайн система, която се очаква да бъде реално тествана в края на 2016 г., съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която бе попитана за мерките за сигурност след атентатите в Париж. 

Целта е по-висока сигурност и прозрачност на доходите на местата за настаняване.

Ангелкова уточни, че и в момента постъпва информация в МВР, но на хартия – от попълнените анкетни карти на туристите и така се получава забавяне. Освен това идеята е да бъдат обхванати всички места за настаняване.

Информацията ще се предава автоматично по защитени канали, обясни още министърът. Ангелкова уточни, че става дума за имена, адреси, цел на посещението, дали туристът е сам или със семейството и т.н. при спазване на Закона за защита на личните данни. Стойността на проекта е до 800 хил. лева.

Законопроектът, който ще създаде правната основа за реализацията му, е готов и предстои да бъде предложен за обществено обсъждане.

Министърът уточни още, че местата в 4 и 5-звездните хотели са резервирани отдавна за Нова година, преди атентатите в Париж и интересът да се празнува у нас не е свързан със случилото се във френската столица.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
abdul
преди 8 години
Интересно става за AirBnb
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
Rumen_
преди 8 години
Това е добре, защото до колкото знам в момента хотелите изпращат тази информация веднъж дневно в емейл в некриптиран и незащитен вид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още