IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ихтиман има нужда от 2,5 млн. лв. за рекултивация на сметището си

Заради дим от сметището видимостта на магистрала „Тракия” в района често е намалена

11:08 | 03.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Сметището край Ихтиман се проверява денонощно, а за рекултивацията му са нужни 2,5 млн. лв. Това каза пред bTV заместник-кметът на града Тони Кацаров.

По думите му община Ихтиман не може да осигури толкова пари и затова е подаден проект в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). В момента администрацията на населеното място отстранява някои неточности в документите и събира още данни.

"Това, което ни бави, е, че предстои част от документацията да бъде съгласувана с други институции. Очаквам до септември да сме готови с всички препоръки и предписания на ПУДООС", каза още заместник-кметът. 

Повод за коментара е, че месец след тежката верижна катастрофа на магистрала „Тракия” проблемът с видимостта в района все още не е решен. Една от причините за намалената видимост са честите пожари на сметището в Ихтиман и димът, който идва оттам.

В този участък от магистралата все още е в сила ограничение от 70 км/ч, но повечето шофьори не се съобразяват с него.
Недобросъвестни граждани продължават да изхвърлят отпадъците си на сметището въпреки охраната, каза още Кацаров. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още