IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиция за над 7,6 млн. лв. разкрива нови работни места в Ботевград

Сертификат за инвестиция клас „А“ получи „Интегрейтид Микро-електроникс България”

13:29 | 09.03.16 г.
Инвестиция за над 7,6 млн. лв. разкрива нови работни места в Ботевград

Сертификат за инвестиция клас „А“ получи „Интегрейтид Микро-електроникс България” ЕООД, съобщиха от Министерството на икономиката.

Сертифицираният инвестиционен проект предвижда разширение и оптимизиране на технологичните и логистични мощности на компанията в Ботевград, а размерът на инвестицията възлиза на над 7,6 млн. лв.

Очаква се след реализацията на проекта да бъдат разкрити над 400 нови работни места в сферата на автомобилостроенето в района на Ботевград.

Фирмата се занимава с производство на електронни платки, като 92% от продукцията е за целите на автомобилната промишленост, а останалата част - за потребителския сектор, посочи Ерик Де Кандидо, изпълнителен директор на "Интегрейтид Микро-електроникс България" ЕООД.

„Интегрейтид Микро-електроникс България” ЕООД в Ботевград е поддоставчик и производител на електронни компоненти и услуги за производителите на оригинални електронни и електрически части и устройства за автомобилния, индустриален и битов сектор.

Зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева цитира международни класации, излезли в края на миналата година, чийто оценки и анализи определят България като добро място за правене на бизнес и инвестиции. Тя посочи, че България заема 3-то място сред топ 15-те производствени локации в света по отношение на техния растеж, според Growth Index на годишната класация Manufacturing Index 2015, както и 12-та позиция в годишната класация Global Services Location Index за 2016 г. за най-атрактивна аутсорсинг дестинация.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още