IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кабинетът "Борисов 3" прие управленската си програма

До 2021 г. правителството ще изпълнява 65 приоритета и 902 мерки в 20 области

18:07 | 02.08.17 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Почти три месеца след като пое управлението на 4 май, третото правителство на Бойко Борисов прие управленската си програма за следващите четири години.

Веднага след парламентарните избори ГЕРБ и Обединените патриоти обявиха, че са готови с управленската програма, в която са направили много компромиси в името на бъдещето на България и стабилното управление на страната.

Новият програмен документ обхваща 20 области, за които правителството на България набелязва 65 приоритета и 902 мерки, чрез които ще се реализират основните приоритети на коалицията, съобщи пресцентърът на Министерския съвет.

Общата цел на коалиционното правителство е: доходи, сигурност, икономически прогрес, свобода и демокрация, сила на предприемаческия дух и прозрачност на управлението, пише в прессъобщението.

“Всеки ден работа! Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата", заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание, на което беше приета Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г. "Това изпълним ли го, мисля, че ще се случат доста по-добри неща.“

Премиерът напомня, че документът е съставен в изпълнение на подписаното Коалиционно споразумение между Политическа партия ГЕРБ и Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА, ВМРО, и е съобразен с приоритетите за управление към него.

С приемането на програмата правителството застава зад своя ангажимент за устойчиво нарастване на доходите, ограничаване на негативните демографски тенденции, минимизиране на рисковете и неутрализиране на опасностите за националната сигурност на България, гарантиране на ефективна, бърза и справедлива съдебна власт.

Приоритет в работата на кабинета „Борисов 3“ е провеждане на решителна политика за ликвидиране на неграмотността, подобряване здравето на нацията, гарантиране на енергийната сигурност на страната, повишаване растежа и конкурентоспособността на българската икономика.

Правителството извежда в отделен приоритет мерките за намаляване на административната тежест за гражданите и бизнеса и развитието на електронното управление.

Приоритизирането на откритото управление като политически ангажимент ще осигурява на гражданите и техните организации възможности за участие в управлението и информираност за дейността на държавните органи, пише в управленската програма на правителството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:26 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Спящият бик
преди 6 години
Ако приоритетите бяха 6, а не 60 - щях да прочета цялата статия с интерес.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 3
kat
преди 6 години
Къде е тази управленска програма? Те скоро ще сдават властта, а още е няма програмата им. Не чуха ли, че Цветанов говори за Правителство Борисов -4?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още