IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Карел Крал поема управлението на ЧЕЗ България

Досегашният мениджър на чешката компания Петър Докладал ще ръководи звеното й в Турция

14:06 | 01.10.15 г.
<p>
	Карел Крал. Снимка: <em>ЧЕЗ България</em></p>

Карел Крал. Снимка: ЧЕЗ България

Карел Крал е новият регионален мениджър на ЧЕЗ за България, съобщиха от компанията. От 1 октомври той замества Петър Докладал, който ще оглави звеното на компанията в Турция.  

От компанията дават кратка биографична справка за новия си ръководител. Според нея роденият през 1974 година Карел Крал е завършил икономически науки в университета в Пилзен и има близо 20 години стаж в сферата на финансовите консултации, телекомуникациите, информационните технологии и енергетиката.

Започва кариерата си през 1996 г. като финансов консултант в Deloitte Central Europe. През 1998 г. навлиза в телекомуникациите, където отговаря за различни аспекти на финансовия контрол. Работил е в редица международни компании в Румъния, Чехия, Словакия, Унгария и Албания.

От 2009 г. той е част от управленския екип на ЧЕЗ Груп, като от януари 2013 г. е бил главен финансов директор на ЧЕЗ Груп в Румъния.

ЧЕЗ България опрерира в България от 10 години и за това време е внесла над 2,5 млрд. лева в икономиката на страната, посочват от компанията. От тях над 1,7 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, а 862 млн. лева са инвестирани в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още