IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кънчо Стойчев прогнозира драматични резултати от ревизиите на министерствата

Машинният вот се прилага в малко страни, коментира социологът

15:06 | 16.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Категорично ще има драматизъм след ревизията на министерства, заяви пред „Фокус“ социологът Кънчо Стойчев.

Припомняме, че премиерът Огнян Герджиков разпореди на министрите от служебния кабинет да проверят дейността на министерствата и обществените поръчки. Очаква се резултатите да бъдат представени утре. 

”Фактите, които започнаха да излизат, са потресаващи. Не защото са неизвестни, а защото за пореден път се убеждаваме за какво всъщност става дума”, казва социологът.

Той изброява „огромните нарушения, които виждаме в сферата на образованието, на здравеопазването”, „липсата на правила”, ”кражбата в тези сфери”.

Що се отнася до опитите на Централната избирателна комисия да осигури машинно гласуване във всички секции, той коментира, че този тип вот се прилага в малко страни по света. Според него за 2 месеца е  невъзможно да се намерят достатъчно  машини и да бъдат обучени хора.

Освен това по думите му  ”няма машини, които да могат да обслужват българския закон за гласуването”, тъй като имаме право да гласуваме преференциално.

”Има нагласа наистина масово у хората да видят промяна в изборните правила и най-вероятно някаква промяна ще последва в изборните правила”, очаква той. И допълва, проблемът на българската демокрация не е в  изборните правила, а в тяхното неспазване.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още