IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Малкият бизнес ще получава информация за възможностите на чуждите пазари

Агенцията за подпомагане на малките и средните предприятия ще финансира и участието на фирми в панаири и изложения в страната

21:19 | 28.08.15 г.
Автор - снимка
Създател
Малкият бизнес ще получава информация за възможностите на чуждите пазари

Малките и средните предприятия вече ще получават директна информация по места в страната за чуждите пазари и какво се търси като продукция, стоки, услуги или партньори.

Това съобщи изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева при откриването на конференция „Възможности за насърчаване на малкия и среден бизнес в Бургас“, съобщават от Агенцията.

Търговските представители на България зад граница ще подават информация към Агенцията за малки и средни предприятия за чуждите фирми и за нуждите като стоки, продукти, услуги или поддоставчици, които се търсят в България. След това Агенцията ще я разпраща и на своите регионалните представители.

Държавата ще получава и обратна връзка за нуждите на фирмите и към кои сектори да насочи усилия за подпомагане, каза допълни зам.-директорът на Агенцията Никола Стоянов.

Има и планове за финансиране на учасието на малки и средни предприятия на панаири и изложения, които се провеждат в България, съобщиха още от Агенцията. Институцията ще кандидаства за средства по оперативната програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“ за реализация на идеята.

Финансирането на участието в изложения и панаири в България ще стане по нов проект на Агенцията, отнасящ до фирми, които все още нямат готовност да ходят на подобни събития в чужбина, подчерта Мариета Захариева.

Досега агенцията подпомага българските компании, които посещават само изложения, панаири и търговски мисии зад граница.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още