IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Март приключва с фокус върху лихвена статистика и данни за туризма през 2016 г.

Предстои да излезе статистика за брутния външен дълг през първия месец от годината, бизнес тенденциите и производство и доставки на енергийни продукти

09:00 | 27.03.17 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Седмицата след извънредните парламентарни избори ще започне с данни за пътуванията на българите през февруари и ще приключи с окончателни данни туристически пътувания и разходи за туризъм на населението през 2016 г. 

В понеделник (27 март) Българската народна банка (БНБ) ще публикува лихвена статистика за февруари 2017 г.

Във вторник (28 март) БНБ ще обяви данни за брутния външен дълг през първия месец от годината.

На същия ден от Националния статистически институт (НСИ) ще научим колко са пътувалите българите в чужбина и колко чужденци са посетили България през февруари.

В сряда (29 март) националната статистика ще публикува данни от наблюдението на бизнес тенденциите в промишлеността, строителството, търговията на дребно и услугите през март.

В четвъртък (30 март) БНБ ще обяви размерът на преките инвестиции през декември 2016 г. , както и международната инвестиционна позиция за същия месец от миналата година.

Националната статистика ще изнесе данни за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през февруари.

В петък (31 март) статистическата служба ще публикува информация за производство и доставки на енергийни продукти през първия месец на 2017 г.

Ще бъдат оповестени и индексите на цените на жилища (HPI) през четвъртото тримесечие на 2016 г.

Очаква се в последния ден от седмицата да излязат и фискални данни за подсектори "Централно държавно управление" и "Социално-осигурителни фондове" през февруари.

НСИ ще обяви и окончателните данни от научноизследователската и развойна дейност (НИРД) през 2015 г.

Събитията за последната седмица от март приключват с окончателни данни за туристически пътувания и разходи за туризъм на населението през 2016 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още