IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министерството на туризма ще промотира пред бизнеса перспективни атракции

Нямаме интерес от обтегнатите отношения между съседски страни, смята министърът на туризма Николина Ангелкова

21:29 | 08.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Министерството на туризма ще промотира пред бизнеса перспективни атракции

Перспективните туристически атракции ще бъдат промотирани от Министерството на туризма  пред представители на бизнеса, съобщи ресорният министър Николина Ангелкова, цитирана от БТА.

Повече от 3,3 хил. са вече обектите, включени в Регистъра на туристическите атракции. Нови предложения за включване продължават да постъпват, уточни още министърът на туризма.

След анализ Министерството ще представи пред представителите на бизнеса онези атракции, които имат най-сериозен потенциал за инвестиции и интерес от страна на туристите.

"Бизнесът трябва да знае кои са интересните обекти в общините в това отношение", допълни Ангелкова.

На въпрос за отношенията между Русия и Турция и тяхното отражение на българския туристически пазар министърът на туризма посочи, че отношенията между двете страни са важни за нас и "България няма интерес нашите съседи да са в обтегнати отношения".

Министърът на туризма е гост на честванията в Казанлък, посветени на 138-годишнината от Освобождението на града от турско робство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:33 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още