IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

МТСП ще обжалва в съда решение на КЗК за храните за най-бедните

Забавянето по програмата за храни на най-нуждаещите се не е голямо, обясни Ивайло Калфин

15:30 | 27.11.15 г.
МТСП ще обжалва в съда решение на КЗК за храните за най-бедните

Социалното министерство ще обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) решение на Комисията за защита на конкуренцията, свързано с програмата за доставка на храните за най-нуждаещите се. Това стана ясно от думите на министър Ивайло Калфин по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на Светла Бъчварова от БСП относно предоставяне на пакети с основни храни за 255 хиляди социално слаби семейства.

Той обясни, че КЗК е признала претенцията на една фирма, която е обжалвала процедурата по 12 от общо 21 позиции за доставка на хранителни продукти. Министерството ще заведе дело, защото е очевидно, че предложението на тази фирма по 12-те продукта не отговаря на условията, заяви Калфин.

За останалите девет продукта вече са сключени договори и от 16 ноември е започнала доставка в складовете на БЧК в страната.

На критика за забавяне на реализацията на програмата Калфин отговори, че забавянето на програмата не е голямо. България е пета от 28-те страни-членки на ЕС по организация и изпълнение на тази програма.

Оперативната програма за храни беше одобрена на 5 декември 2014 г. Сега се предоставя топла храна през цялата година на около 10 хиляди души, които получават топла храна по програмата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още