IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 30 хил. автомобила напуснаха София за празниците

В следобедните часове колоната от автомобили на изхода на ГКПП "Кулата" е 7 км, а опашката на изхода на ГКПП "Маказа" е 2 км

17:03 | 03.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Над 30 хил. автомобила напуснаха София за празниците

Трафикът в София се успокои, съобщи комисар Тенчо Тенев, началник на „Пътна полиция” към СДВР.

"На всички изходни артерии вече светофарите са на автоматичен режим. Движението понамаля и софиянци почти се изтеглиха от града. Над 30 000 автомобила напуснаха столицата”, заяви той пред "Фокус".

До момента през днешния ден няма тежки инциденти - регистрирани са само леки пътно-транспортни произшествия.

"Нашите екипи ще останат разположени до към 18.00 часа, но ако се наложи, може и по-късно. Засега обаче виждам, че нещата се успокоиха”, добави началникът на „Пътна полиция”.

В следобедните часове колоната от автомобили на изхода на ГКПП "Кулата" е 7 км, а опашката на изхода на ГКПП "Маказа" е 2 км, съобщиха от ГД "Гранична полиция".

На българо-турската граница трафикът е интензивен за леки автомобили на вход. На ГКПП "Капитан Андреево" има образувана колона от 5 км за товарни автомобили на вход. На ГКПП - Лесово има образувана колона от 2 км за товарни автомобили на вход.

На българо-румънската границa на ГКПП "Дунав мост - Русе трафикът" е интензивен за леки автомобили на вход и има образувана колона от 1 км товарни автомобили на изход. На ГКПП "Дунав мост - Видин" има образувана колона от 2 км товарни автомобили на изход. На границита със Сърбия и Македония трафикът е нормален на всички ГКПП.

От ГД "Гранична полиция" препоръчват на пътуващите към Гърция за почивните дни да се насочват и към другите гранични пунктове с южната ни съседка - "Златоград-Термес", "Илинден-Ексохи", "Ивайловград-Кипринос" и "Капитан Петко войвода-Орменион". Очаква се днес през целия ден трафикът да бъде много натоварен.

По думите на комисар Тенев засилен трафик в София се очаква на 6 септември още от сутринта, но този път в обратна посока.

"Имаме готовност и всичките ни екипи ще са на работа. Този път ще са разположени в обратната посока – на входните артерии на София”, каза още той.

Още новини от Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още