IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нинова: БСП няма да участва в кабинет, ако трета политическа сила получи мандат

Лидерът на БСП повтори, че партията няма да участва с кадри във формиране на служебен кабинет нито на президента Росен Плевнелиев, нито на Румен Радев

12:20 | 26.11.16 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Корнелия Нинова. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Корнелия Нинова. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Българската социалистическа партия няма да участва в правителство, ако мандат бъде даден на трета политическа сила след ГЕРБ и БСП. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова, цитирана от Българското национално радио (БНР). Тя говори пред пленума на партията, където гости бяха новоизбраният президент Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев и Илияна Йотова благодариха за извоюваната победа на президентските избори на социалистите, които ги подкрепиха. 
 
Корнелия Нинова направи анализ на резултатите и подчерта, че сред причините за победата са грешки на основния опонент в надпреварата - ГЕРБ във вътрешната и външната политика, както и воденето на позитивна директна кампания без срещи с хората. Нинова подчерта, че основният извод е, че ГЕРБ не са непобедими, но че тепърва от партията се очакват важни решения.
 
"Смятаме, че ако всички институции, държавни мъже и жени, спазват Конституцията и законите на страната, така, както са разписани процедурите в тази ситуация, политическа криза не може да има и няма да бъде допусната. Нашата цел е предсрочни парламентарни избори, тяхното спечелване с една сериозна, ясна, категорична и аргументирана предизборна платформа, заяви Нинова.
 
Лидерът на БСП повтори и позицията си, че партията няма да участва с кадри във формиране на служебен кабинет нито на президента Росен Плевнелиев, нито на новоизбрания държавен глава Румен Радев. 
 
Пленумът продължава. Предстои да бъде взето решение за свикване на заседание на конгрес на БСП на 4-ти и 5-ти февруари. Висшият форум на социалистите трябва да приеме нова предизборна платформа, нов устав, както и да вземе решение в каква нова коалиция да се появи партията на предстоящите предсрочни парламентарни избори догодина. Днес предстои да се вземе решение и по предложението на БСП за въвеждане на мажоритарен избор със смесена система в резултат на проведения национален референдум.
 
"С лидер като Корнелия Нинова, който има визията и силата да гледа напред в бъдещето, да отстоява решенията си и да носи отговорност, съм уверен, че БСП, стъпвайки на този успех, който постигнахме, ще има мъдростта и отговорността да продължава да работи за доброто на народа", каза Румен Радев, цитиран от Dnes.bg.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 3
Grosss
преди 7 години
Корнелия знае какво прави и доказа ,че е истински боец.Такива трябва да ни бъдат политиците истенски жени и мъже ,а не нещо средно между двете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
Спящият бик
преди 7 години
"Тя танцува само едно лято" гледала ли си? Вземай властта сега, докато сички я не щат, защото след няколко месеца може да е съвсем друга. Кучето, дето нож му вадеше генералот, може да се окаже не съвсем умрело, пък и некой по-млад и тладен влък може да се яви, знаеш ли?...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още