IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обществен съвет ще координира проверките за двоен стандарт на храните

Той ще определя кои храни да се изследват

17:46 | 30.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Обществен съвет ще координира бъдещите действия около проверките за двоен стандарт при храните. 

Това са решили участниците в среща в Министерството на земеделието - агроминистърът Румен Порожанов, председателят на Комисията за защита на потребителите  Димитър Маргаритов, зам.-омбудсманът Диана Ковачева, изпълнителният секретар на Федерацията на потребителите в България Емил Георгиев, председателят на асоциация „Активни потребители“ Богомил Николов и зам.- изпълнителният директор на БАБХ Тодорка Янковска-Стефанова.

Те се обединиха около идеята  наблюдението на цените и етикетите на различни продукти да станат регулярни, съобщи агроминистерстовто.

Подборът на групите храни и конкретните артикули ще се определят съвместно от обществения съвет. Беше предложено и да се увеличи броят на наблюдаваните продукти с други потребителски стоки.

Според участниците в срещата са необходими координирани действия и в рамките на Европейския съюз.

Министър Порожанов пое ангажимент да запознае колегите си в Съвета на министрите на ЕС на заседанието на 17 юли с резултатите от българските проверки.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още