IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Общините искат мерки за превенция на финансови корекции по европроекти

Обмисля се създаване на методичен съвет на контролните институции, който ще уеднакви критериите за налагане на финансови корекции

18:22 | 06.10.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Националното сдружение на общините в република България (НСОРБ) настоява да бъдат разработени мерки за превенция и за управление на риска от финансови корекции по европроекти още през 2017 година. Това каза изпълнителният директор на неправителствената организация Гинка Чавдарова пред журналисти.

В черноморския комплекс "Албена" започна единадесетата годишна среща на местните власти, в която участват над 900 кметове, представители на централната власт, бизнеса и на неправителствени организации.

Налагането на финансови корекции по европроекти е голям бич за общините и за данъкоплатците. Така че сме съгласни на всякаква система от мерки, за да бъдат намалени ситуациите, при които финансови контролни институции да налага корекции, поясни изпълнителният директор на НСОРБ. 

По думите на Чавдарова се обмисля създаването на методичен съвет на контролните институции, който ще уеднакви критериите за налагане на финансови корекции.

Становището на сдружението за необходимостта от въвеждане на мерки за превенция и за управление на риска е залегнало в Споразумение за сътрудничество между Министерския съвет и НСОРБ, което предстои да бъде подписано в рамките на форума.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:34 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още