IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От 1 септември се пуска в движение участък от локалното платно на Северната тангента

Ремонтът на бул. "Монтевидео" в кв. "Овча купел" ще приключи по график

17:15 | 22.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Столична община</em></p>

Снимка: Столична община

От 1 септември ще бъде пуснато движението по южното локално платно на Северната скоростна тангента в участъка от бул."Рожен" до бъдещия пробив "Рожен". Това стана ясно днес по време на проверка на участъка от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, съобщават от пресслужбата на Столичната община.

Изграждат се нови пътни платна с циментова стабилизация, нови бордюри тротоари и осветление.

След 1 септември работата ще продължи в следващите планирани участъци.

Локалното платно на Северната тангента осигурява връзка със северните територии на София като кв."Требич", с. Мрамор.

Северната скоростна тангента беше пусната в движение през април 2016 г. след сериозно закъснение и отлагане на работите. Съоръжението е изградено със средства от оперативната програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. и бюджета, като се строи скоростно заради забавянето, за да не бъдат изгубени средства от програмата.

Изпълнител на проекта е консорциум "ХПВС-ССТ", в който участват: "Хидрострой" АД, "Пътни строежи Велико Търново" АД, "Пътинженерингстрой" АД, "Пътстрой Бургас" ЕООД и "Водстрой 98" АД.  

Йорданка Фандъкова провери и изпълнението на бул."Монтевидео" в кв."Овча купел".

Продължава изграждането на 1,3 км нов булевард, като се изпълнява канализация и водопровод, както и сградни отклонения за ВиК мрежата. Едновременно с това се работи и по изграждане на ново улично осветление, тръбна мрежа за подземни комуникации. Ще се изграждат нови пътни платна, тротоари и велоалея.

Обекткът се изпълнява по график и се очаква да завърши до средата на ноември. Кметът на София поиска от изпълнителя да осигури пешеходен достъп до спирката на градския транспорт.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:46 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още