IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От утре фермерите могат да проверяват дали нивите им подлежат на подпомагане

Възражения се приемат в Държавен фонд „Земеделие” до 10 февруари

15:05 | 26.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Фермерите ще могат да проверяват от утре дали заявените от тях площи за подпомагане с директни субсидии попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2016.

Справките се извършват на официалната интернет страница на Държавен фонд „Земеделие” в раздел „Система за индивидуална справка по директни плащания”, съобщи агроминистерството. 

Проектът е одобрен със заповед на министъра на земеделието Десислава Танева и е предаден на Държавен фонд „Земеделие“ за кръстосани проверки, калкулации и изплащане на субсидии.

При несъгласие с посочените данни кандидатите могат да подават възражения до министъра на земеделието. Образци на възраженията се генерират автоматично от Системата за индивидуални справки на Фонд „Земеделие”. Попълнените документи ще се приемат в областните дирекции „Земеделие” до 10 февруари 2017 г. включително.

При затруднение в проверките на данните или при подаване на възраженията, земеделските стопани могат да се обърнат за помощ към областните и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъде подготвен и финалният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2016. На базата на тази актуализирана информация ДФ „Земеделие” ще разплаща субсидиите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още