IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

П. Димитров: Между 35 и 45 хил. трудоспособни българи годишно напускат страната

Според президента на КНСБ положението във всички сектори заради недостиг на кадри става катастрофално

20:40 | 25.10.16 г. 30
<p>
	Пламен Димитров.<em> Снимка: Bulgaria ON AIR</em></p>

Пламен Димитров. Снимка: Bulgaria ON AIR

Според президента на КНСБ Пламен Димитров между 35 хиляди и 45 хиляди души в трудоспособна възраст годишно напускат страната. 

Димитров смята, че положението във всички сектори заради недостиг на кадри става катастрофално и "единственият лек е повдигането на заплатите". Синдикалистът "анонсира" увеличение през следващата година между 8 и 12 на сто.
Пламен Димитров съобщи, че с президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов са изпратили писмо до ръководителите на национално признатите организации на работодателите, с което ги канят на неформална, лидерска среща в опит да се сближат позиции, да се поемат отговорности, да се търси развитие на диалога. 

Пламен Димитров каза, че КНСБ работи и върху проект за прехвърляне на добри практики в различни области - на управлението на персонала, безопасността и здравето, стандарти за качество - от големи и добри предприятия към техни подизпълнители и доставчици. Идеята е да се обхванат над 100 големи и повече от 400 малки и средни предприятия в страната.

Синдикалистът припомни, че за 2 и 3 май следващата година се подготвя Осмият редовен конгрес на КНСБ.

Пламен Димитров и вицепрезидентът на конфедерацията Пламен Нанков участваха в Силистра в разширено заседание на Регионалния съвет на КНСБ. На заседанието бе съобщено, че в Силистренска област работят 125 синдикални организации с 4719 членове.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

26
rate up comment 4 rate down comment 0
pepince
преди 7 години
Трябват промени, тук и сега, щото след 3-4 г. положението ще бъде неспасяемо, след някоя и друга годинка, Жан Виденовата зима ще ни се струва като пролетна ваканция :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 1 rate down comment 2
khao
преди 7 години
ще плащаш, ние как сме плащали за *** като теб да се изучи .... сега е твой редм нали правиш кинти, мазньо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 11 rate down comment 0
doba
преди 7 години
Форумът долу се е изместил от главната тема към ***.Стипендиите на Мигленчето и държанието й няма да коментирам.За нея само оставка е правилното решение!Проблемът тук е миграцията на огромен брой българи.Губим България!Трябват промени сега, тук и веднага!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 7 rate down comment 0
needtoknowmore
преди 7 години
Вместо да ти плащат да защитаваш така р.о.м ...направо да ги привеждат на няколко ***.та за издръжка и интерграция, ако вържат поне 2 и да си получват стипендията от твоята заплата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 32 rate down comment 3
sisiko
преди 7 години
Е честно, не издържах. Абе човече , я се огледай не виждаш ли ,че вече масово се изнасят български деца, от родителите им, за да учат в чужбина. Точно заради тая куха интеграция. Много познати около мен вече го направиха.Трябва да си луд, да оставиш детето си да учи заедно с ромчета тук в България. Жалко е но е факт. А сега с тая стипендия за ромчета, не ми се мисли какво ще стане. Всеки бг родител, който има поне малко акъл, ще хукне навън заради децата си. Така губим и свестни работници от *** политики. То, че вече сме територия, а не държава е ясно, ама и тея отгоре всячески се опитват да прогонят българите от нея. Сори!Много жалко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 11 rate down comment 1
gabarduk
преди 7 години
опс не "Бойко" а "борим кризата за инженери от Тунис" грешно копирано
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20
rate up comment 12 rate down comment 1
gabarduk
преди 7 години
кви стипендии кво чудо. Имало недостиг на кадри? Споко Бойко ще внася инженери от Тунис, ще внесем каквото трябва нема проблем :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
19
rate up comment 17 rate down comment 0
bgMan
преди 7 години
Вие сте или много заблудени (направо прос.ти) или лъжете като ***.Кога къде се е виждало ром да работи за заплата и да плаща данъци. Че те едвам можеш да ги накараш да си плащат тока и водата, а доста от тях още живеят на гърба на българското общество без да плащат дори ток и вода. Какво приказвате за данъци и евентуална печалба за бюджета от работата на тия хора с манталитет на кър.лежи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 21 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Не драги, не коментирай комунизма, щото не си го виждал явно. При комунизма беше задължително да работиш. А не работиш - а на лагер. Без значение дали крадеш или си харчиш спестяванията или наследството или наема ( аааа пардон, немаше как да даваш нещо под наем) Не си на работа- идва кварталния и те кара на лагер. Тук става дума за НАКАЗАНИЕ при извършено престъпление - кражба. Разликата е СИРИОЗНА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 2 rate down comment 19
s3
преди 7 години
Виж, това което си написал е едно към едно с това което беше при комунизма. А всички ние отдавна отрекохме този пропаднал строй и решихме да градим демокрация, хората да имат права и свободи, които се зачитат. С комунисти трудно се спори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още