IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на банките и държавният бюджет приковават вниманието през седмицата

На фокус ще са и лихвените проценти по кредитите и депозитите и бизнес климатът през март

09:18 | 28.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Печалбата на банките и държавният бюджет приковават вниманието през седмицата

Финансовите резултати на банките и състоянието на държавния бюджет към края на февруари приковават вниманието през последната работна седмица на март. На фокус ще са и лихвените проценти и бизнес климатът.

В понеделник (28 март) Националният статистически институт (НСИ) ще публикува информация за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България за февруари.

От Българската народна банка (БНБ) очакваме лихвената статистика за февруари, от която ще разберем повече за лихвите по кредитите и депозитите през месеца.

На 28 март вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева организира национална среща по въпросите на сигурността в училищата и детските градини.

В края на миналата седмица личните лекари обявиха, че от понеделник започват ефективен протест. Повод за стачните си действия на медиците е пренебрегването на проблемите в първичната извънболнична медицинска помощ и формалното отношение на здравното министерство към тях.

За първия работен ден от последната седмица на март е насрочено общото събрание на акционерите на ЗСК-Лозово АД.

Във вторник (29 март) НСИ ще оповести данни за бизнес климата през март.

В сряда (30 март) от националната статистика очакваме данни за цените на производител на вътрешния и международния пазар в промишлеността през февруари.

В четвъртък (31 март) БНБ ще публикува данни за печалбата на банковата система към края на февруари.

НСИ ще изнесе данни за производството и доставките на енергийни продукти през януари и окончателни данни за научноизследователската и развойна дейност през 2014 г. и за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението през 2015 г.

НСИ ще публикува и информация за индексите на цените на жилищата през четвъртото тримесечие на 2015 г.

В последния работен ден от март Министерството на финансите ще публикува данни за изпълнението на държавния бюджет към края на февруари и прогнозите си за март. С данните би трябвало да дойдат и тези за държавния дълг.

Булгартабак – Холдинг АД ще проведе своето акционерно общо събрание, като на този ден ще се съберат и облигационерите на Старком холдинг АД.

В петък (1 април) синдиците на Корпоративна търговска банка ще изнесат редовния си седмичен доклад за дейността си.

В първия работен ден за април НСИ ще представи данни, касаещи домовете за медико-социални грижи за деца през 2015 г.

От този ден Булгартабак спира производството и продажбите на продукти за Близкия изток

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:43 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още